2022-09-14 oplanerat avbrott på MySQL

Avseer tjänst: Oplanerat avbrott på MySQL

Period: 2022-09-14 04:00-06:45 och sen 20:05-20:35

Status: Information

Kort information: MySQL hade under natten fått ett fysiskt minnesfel

Mer information: Vi behövde starta om vår MySQL server då den hade ett ramminnesfel, detta trots ECC ram, så vi riskerar att felet återkommer vid hög belastning (som under nattens backup) vi avvaktar ytterligare fel innan vi byter ramminnen

Vi har under dagen kört servern med det trasiga minnet, men det orsakar många felmeddelanden och servern riskerar att hänga sig i natt igen.

En konsekvens av att servern hände sig under natten är att den inte fick gjort en fullständig backup på gårdagens ändringar.

För att undvika att det sker igen med dagens ändringar väljer vi att stänga av den snabbt och ta ut minnet som gått sönder.

Minnet vi tog ur hjälpte inte, så vi provar oss fram nu

Vi kör nu med halva mängden minne, eftersom den slot datorn sa inte va rätt slot så vet vi inte vilket av alla minnen som är fysiskt trasiga och vi tänker inte testa en och en idag. Återkommer med servicefönster för det om vi inte bara köper nytt.