Att byta webbhotell till lopnet

Att flytta din hemsida/domän till lopnet webbhotell

Steg 1 - checklista

Innan du börjar kan det vara bra att checka av denna listan.

1) Hämta samtliga dina filer från din nuvarande leverantör, lämpligen via ftp.

2) Exportera din eventuella MySQL databas från din nuvarande leverantör, lämpligen via phpmyadmin.

3) Gör en lista över de epostkonton, alias och vidarebefodringsadresser du använder idag.

4) Kontrollera om du har några ytterligare pekningar i din domäns dns zon. Exempelvis för home.ertdomännamn.se eller office.ertdomännamn.se, möjligtvis intranet.ertdomännamn.se

Steg 2 - lägg upp hemsidan och testkör hos lopnet

Vi förutsätter att ni redan har beställt ett konto och fått uppgifter innan steg 2. Annars är det läge att beställa nu innan du kan forstätta.

1) Använd ett FTP program för att lägga upp filerna på vår ftpserver crush.i8t.com, användarnamn och lösenord har du.

2) Skapa och importera din eventuella MySQL databas via vår phpmyadmin eller via vår ssh server (du får slå på åtkomst via kundzonen).

3) Anropa din hemsida via din temporära hemsideadress, kontrollera så allt fungerar som det ska.

4) Lägger till eventuella extra DNS pekare i vår dns via kundzonen. Justera också eventuellt SPF record.

5) Skapa samtliga epostkonton, alias och vidarebefodringsadresser i kundzonen.

6) Konfigurera upp epostkontona i din epostklient. Provskicka gärna ett mail så du ser att det fungerar.

Steg 3 - begär flytt av domännamn

Detta steget är högst frivilligt och krävs inte alls för att nyttja våra tjänster, fortsätt till steg 4 om du inte vill ha domänen hos oss. Vill du däremot flytta domännamnet till oss så kan du flytta domäner till oss i kundzonen under fliken Domäner → Flytta en domän.

Steg 4 - begär byte av namnserver

Detta steget är också frivilligt, men rekommenderas. Vill du inte byta namnservrar för din domän utan sköter det själv besök vår IPnummerslista för våra tjänster. Vill du däremot byta namnservrar meddelar du dom du har domänen hos att byta till de namnservrar som står överst i mailet med inloggningsuppgifter. Har du domännamnet hos oss byter du namnserver i kundzonen. Notera att om du har dnssec aktiverat på din domän måste du stänga av det innan du byter till våra namnservar.

Steg 5 - vänta

Nu får du vänta tills namnservrarna är uppdaterade, du märker det genom att nya mail dyker successivt in i ditt konto hos oss och färre och färre mail kommer till din gamla leverantör Det tar normalt mellan 4 och 48 timmar innan samtliga namnservrar har uppdaterad information.

Om din tidigare leverantör har IMAP stöd kan du i vår kundzon migrera epost mellan den gamla IMAP servern och den nya hos oss. Det kräver att avlämnande server har en kompatibel IMAP server för vårt migrationsverktyg.

Steg 6 - säg upp din gamla leverantör

Glöm inte ta bort din domän ur din gamla leverantörs namnservrar, och säg upp ditt eventuella webbhotellskonto du har hos dem.

Steg 7 - kontrollera så allt står rätt till

Nu när du har flyttat till oss kan du kontrollera så inte något gått snett genom att använda lopnet självhjälp.