Vidarebefodra inkommande mail till ett befintligt konto

I vår kundzon kan du stöta på nedanstående fel:

Det beror på att du försöker skapa en ny vidarebefodran med en e-postadress som redan existerar. Det blir då konflikt i servern eftersom en vidarebefodring och ett konto inte kan ha samma e-postadress. Det går dock att vidarebefodra inkommande e-post från ett befintligt konto genom att logga in i den gamla webbmailen och vidarebefordra all inkommande e-post som en regel.

Vi rekommenderar däremot att du tar bort kontot först (notera att all befintlig e-post isåfall raderas) och sen skapar en vidarebefodring, eftersom det sparar dig en användare och oss en licens.

Notera att denna metod att vidarebefodra fungerar mindre bra sen SPF och DKIM infördes. Mottagande server kommer med stor sannolikhet tycka att vår server inte har rätt att skicka mail med alla domäner som avsändare och kommer studsa dem med SPF fel.

Men vill du ha en kopia på inkommande mail och skicka vidare en kopia är det såhär du gör.

Logga in i vår webbmail: i8t.com

Klicka på Regler

Klicka på Redigera inställningar för vidareskickning.

Kryssa i vidarebefodra all e-post till, och fyll i en e-post.

Kryssrutan Behåll kopia sparar en kopia på alla inkommande mail i det aktuella kontots inkorg. Dvs det ligger både kvar och vidarebefordras. Tänk på att utrymmet kan ta slut om du glömmer tömma det aktuella kontots inkorg dock.

Kryssrutan Vidaresänd ej automatiska meddelanden skickar inte vidare semestersvar och andra datorgenererade mail.

Kryssrutan Bevara Till/Cc fält bör alltid vara ikryssad eftersom den sparar vem mailet är skickat till, om man är kopia på ett mail eller mottagare kan ju vara bra att ha. Finns vissa spamfilter som inte gillar det dock. Kan vara bra att veta.