2017-04-20 Ny FTP server

Avser tjänst: FTP crush.i8t.com

Period: 2017-04-20

Status: Information

Kort information: Vi har pekat om ftp.dindomän mot ftp server crush.i8t.com.

Mer information: Enligt informationsmail har vi pekat om de domäner som finns i vår dns att använda ftp server crush.i8t.com istället för tidigare overkill.

Många konton använder redan vår crush server, så för er blir det ingen förändring alls, men några äldre konton kommer påverkas.

Fördelen med vår crush ftp är att den klarar starkare kryptering av lösenord och kommunikation.
Eftersom crush har stöd för https, sftp och scp för överföring.

Det kan innebära att ni kommer få frågor om att certifikatet inte går att lita på (eftersom ni använder ftp.ertdomännamn.se, men certifikatet är utfärdat på crush.i8t.com)
Beroende på hur er FTP klient hanterar det kan ni behöva skapa ett nytt bokmärke med server ”crush.i8t.com” istället för att fortsatt jobba med FTP mot oss.