2017-11-24 Oplanerat avbrott på webb

Avseer tjänst: Avbrott på vissa delar av webb

Period: 2017-11-24 11:30-12:30

Status: Information

Kort information: Vi hade ett avbrott som påverkade majoriteten av kunder.

Mer information: Våra webbservrar fick in en ogiltig konfiguration och startade inte vid omladdning.

Mer tekniskt: En användare lyckades ladda upp ett tekniskt ogiltigt certifikat i vår webbserver. apachectl -t märkte dessvärre inte detta och flyttade konfigurationen till produktion. Openssl crashade när den läste in certifikatet.

För framtiden:

Vi kommer införa mer tester vid staging av certifikat.