Steg för steg

Steg 1.

Läs igenom ändringar rörande servermiljön.

Innan du börjar bör du kontrollera om du använder någon av de PHP moduler som vi har tagit bort. Om du använder någon modul, kontakta oss för mer info och alternativ.

Sen bör du troligen ändra din .htaccess fil (både i /.htaccess och i /public_html/.htaccess) Se till så du har <IfModule !mod_php5.c> i din .htaccess fil vid suPHP_ConfigPath eller har Order eller Allow i filen.

Sen är du redo att testa. Stöter du på felkod 500 har du troligtvis missat något i din .htaccessfil.

Steg 1b.

Använder du subdomäner behöver du lägga upp de i vår kundzon manuellt också. Subdomäner - Inga wildcard subdomäner längre.

Steg 2.

Testa din sida på vår testmiljö.

Du kommer åt din sida på adressen dindomän.preview.i8t.com byt alltså ut den temporära adressen sen tidigare (customer eller turbo) mot preview.

Stöter du på problem eller felmeddelanden hittar du errorloggen i vår kundzon (med någon minuts fördröjning) Se kundzonen under Säkerhet -> Loggar -> error.log

Steg 3

Peka om din domän till våra nya IP nummer. Se kundzonen under Domäninställningar -> Apache version

Övrigt

Bra att veta om vår nya miljö.
PHP konfiguration flyttar från php.ini till htaccess
logs/awstats flyttas till logs.i8t.com
Inget stöd för perl / cgi längre.

Fel "500 internal server error", är troligen relaterat till .htaccess.
Se till så du inte har kvar suPHP_ConfigPath
Ny apache version (2.4) innebär ny syntax på Order och Allow