Generella inställningar för mail

Du har fått vilka servrar du ska använda med dina inloggningsuppgifter till e-postkontot (inte de med ftp användarnamn, utan de du fick när du skapade mailkontot i vår kundzon). Så denna sidan innehåller generiska uppgifter som gäller 95% av alla konton hos oss.

Inkommande mail

Vi rekommenderar att du använder IMAP på dina enheter, då synkroniseras hurvida ett brev är läst eller inte, eventuella flaggor och om mailet är besvarat eller vidarebefodrat. Även mappar och skickade mail synkas till alla enheter.

Protokoll: IMAP
Autentisering: Lösenord
Port: 993
Krav på SSL: Ja
Servernamn: i8t.com
Användarnamn: hela din e-postadress. exempel@lopdemo.se

Använder du bara en enhet har vi stöd för det förlegade och gamla POP3 protokollet, endast hämtning av e-post.

Protokoll: POP3
Autentisering: Lösenord
Port: 995
Krav på SSL: Ja
Servernamn: i8t.com
Användarnamn: hela din e-postadress. exempel@lopdemo.se

Domän: dindomän.se, exempel lopdemo.se

Utgående mail

Används till att skicka mail från en e-postklient, tillexempel Mail.app eller Outlook. Ska du skicka mail från din hemsida som ligger hos oss ska du inte använda SMTP utan sendmail, mer info om detta finns i kundzonen.

Protokoll: SMTP
Autentisering: Lösenord
Port: 587.
Stöd för SSL: Ja, STARTTLS
Servernamn: i8t.com
Användarnamn: hela din e-postadress. exempel@lopdemo.se

Webbmail

Används oftast för att läsa din e-post på resande fot, om du inte har med dig din dator eller mobildata är för dyrt. På internetcafe och liknande är det absolut nödvändigt att klicka på knappen ”Öka din säkerhet, logga in krypterat”, För att komma ihåg adressen till webbmailservern kan du troligtvis använda mail.dindomän.se.

Protokoll: HTTP eller HTTPS
Autentisering: Lösenord
Port: 443.
Krav på SSL: Ja
Adress: https://i8t.com
Användarnamn: hela din e-postadress. exempel@lopdemo.se