Inställningar för Apple Mail.app < version 3

För att ställa in Mail.app kan du följa exemplet nedan, byt ut epostadressen example@lopdemo.se mot din egna.

Tryck på fortsätt

Vi rekommenderar alla att köra IMAP istället för POP, huvudsakligen för att ni då får en backup på inkommande och utgående mail, meddelandena finns på servern och i er dator samtidigt. Det underlättar även om ni har fler datorer som ni vill synkronisera, eller med en handenhet som iPhone.

Tryck på fortsätt

Fyll i dina uppgifter. Som server för inkommande epost kan du ange i8t.com eller mail.dindomän

Tryck på fortsätt

Som utgående server kan du fylla i i8t.com eller smtp.dindomän

Om du har en internetleverantör som blockerar port 25 (som nästan alla gör numera) får du eventuellt en varning om att servern inte kan anslutas till.

Tryck på fortsätt

Tryck på fortsätt/Skapa

Steg 2 - byt utgående port

Välj inställningar under Mailmenyn.

Klicka på fliken Konton

Under Server, utgående epostserver hittar du alternativet Redigera serverlista.

Klicka på fliken avancerat

Byt till Använd anpassad och fyll i 24 och skriv in ditt lösenord

Tryck på OK och sedan på fliken Avancerat

Byt autentisering till Lösenord om det är satt till något annat

Om du vill kan du lägga till dina epostalias separerade med , i epostadresserfältet.

Stäng och spara dina inställningar

Öppna ett nytt mail och välj avsändaradress, skicka ett testmail till dig själv så du ser att allt fungerar som det ska.

Klart.