Den här sidan är nyligen utvecklad, vi tar gärna emot synpunkter kring tjänsten.

Säkerhet

Övervakning - Intrångs detektors system

I vår kundzon under Säkerhet -> Övervakning finner du vår IDS.

Du kan aktivera övervakning av nya, ändrade och raderade filer för din domän. Vi kontrollerar alla filer i din ftp en gång om dygnet. Har någon fil skapats, ändrats eller raderas meddelar vi dig via e-post. 

Kort om övervakningen
Självklart behöver det inte vara något fel med att filen ändrats, men det kan vara bra att vara uppmärksam på ändringar som inte genomförts av dig.

Om du har "ingnorera filändringar via ftp aktivt" görs en koll om filen är ändrad/raderad via ftp samma dag och är den ändrad ignoreras ändringen.

Kryssar du i visa detaljerad information får du en patch på vad som skiljer sig från förra filen och nya filen. Du ser vilka rader i textfilen som ändrats och hur de är ändrade. Binära filer genomgår inte denna kontroll. Läs mer om hur du tolkar en patch.

Ibland kan du få larm om filer som är helt normala att de ändras, cache filer, sessionsfiler etc. Du kan då lägga upp ett filter i exkludera filer listan. Du lägger in ett filer per rad. Du utgår från ftp root och börjar inte med inledande /. Exempelvis "logs/*" ignorerar alla ändringar i logs mappen (annars blir det många ändringar). Du kan också lägga till en enstaka fil, exempel "test/test.php".