Den här sidan är nyligen utvecklad, vi tar gärna emot synpunkter kring tjänsten.

DNS administration

Kontrollera MX pekare

För att ta reda på vilket MX (mail exchanger) record du använder kan du använda dig av kommandona hostdig eller nslookup. Använder du Mac öppnar du programmet Terminalen från Verktygsprogram. Om du använder Windows kör du cmd (kommandotolken) och sen kommandot nslookup.

Med kommandot host skriver du såhär för att få fram mailserver för domänen lopdemo.se:
$ host -t mx lopdemo.se
lopdemo.se mail is handled by 10 mx1.i8t.com.
lopdemo.se mail is handled by 20 mx2.i8t.com.

Med kommandot dig skriver du såhär för att få fram mailserver för domänen lopdemo.se:

$ dig +short lopdemo.se MX
10 mx1.i8t.com.
20 mx2.i8t.com.

Med kommandot nslookup skriver du såhär för att få fram mailserver för domänen lopdemo.se:

$ nslookup -query=mx lopdemo.se
Non-authoritative answer:
lopdemo.se	mail exchanger = 10 mx1.i8t.com.
lopdemo.se	mail exchanger = 20 mx2.i8t.com.