DNS administration

Att ändra namnserver för ett domännamn

För att byta namnserver för en domän som administreras av oss loggar du in i vår kundzon, lopnet.se/kund

Att byta namnserver kan även gå under förfarandet att peka om en domän. För att bytet ska bli korrekt är det viktigt att domänen är färdigbearbetad i vårt system. Den ska alltså inte ha status "Under bearbetning" i listan med domäner under "Hantera domäner"

Klicka på Hantera domäner under sektionen Domäner.

Klicka sen på Ändra namnserver

Klicka sen på "ändra" innan det domännamn du vill byta namnserver på.

Du kan också kryssa i kryssrutorna och trycka massändra om du vill byta namnserver på flera domäner samtidigt.

Du får upp alternativ på 5 namnservrar. Förifyllt är de fem som vi använder, du kan byta till vilka namnservrar du vill i fälten, du behöver bara fylla i de två första namnen. IP nummer behöver fyllas i om det är egna namnservrar för domänen.