Skicka mail via gmail från ditt e-postkonto hos lopnet.

1. Öppna upp inställningar i Gmail och gå till fliken ”Konton och import”.
  2. Vid sektionen ”Skicka e-post som” trycker du på ”Lägg till ytterliggare en e-postadress”.
  3. Fyll i för- och efternamn i rutan som dyker upp. Detta kommer synas utåt när du skickar mail. Fyll även i komplett e-postadress, exempelvis demo@lopdemo.se och tryck därefter på ”Nästa steg”. Tänk på att ”Behandla som ett alias” ska vara ikryssat.
  4. Nästa steg är att i rutan för ”SMTP-server” fylla i ”i8t.com” och ”Port” ska vara satt till ”465”. Användarnamn är din kompletta e-postadress, exempelvis demo@lopdemo.se och lösenord är det lösenord som du använder för att logga in på e-postadressen i webbmailen. ”Säker anslutning med SSL (rekommenderas)” ska vara ikryssad. Tryck sedan på ”Lägg till konto”.
  5. Om alla uppgifter stämde så behöver du nu logga in på webbmailen och bekräfta att kontot får användas av gmail. Det ska finnas ett mail med ämnet ”Gmail Bekräftelse”. Antingen kopierar du koden ifrån detta meddelandet och klistrar in i den gula rutan som gmail visar eller så klickar du på länken i meddelandet och på så sätt bekräftar.
  6. Har allting gått rätt till så ska du nu se kontot i gmail under ”Inställningar” och fliken ”Konton och import” vid rubriken ”Skicka e-post som”. I samband med detta, kryssa i rutan ”När du svarar på ett meddelande” så bör det alternativet ändras till ”Svara från samma adress som meddelandet skickades till”. Anledningen till detta är att om någon skickar till din gmail-adress vill du svara ifrån den adressen, men skickar någon till exempelvis demo@lopdemo.se så vill jag ju att mitt svar ska komma ifrån den adressen.

Se också artikel Importera e-post till gmail med hjälp av POP3