DNS administration

Vanliga IP nummer och hur du ska peka ...

IPnummer att använda i er dns för era tjänser hos oss.

Vi har stöd för båda IPv4 (A) och IPv6 (AAAA) adresserna slutar på samma nummer, exempelvis vår mailserver:

$ host i8t.com
i8t.com has address 185.84.28.225
i8t.com has IPv6 address 2a03:6f20::225

Vill ni bara ha hemsidan hos oss (en ganska så vanlig fråga och svar följer då här) så räcker det att ni gör dessa två pekningar på er domän.

www IN A 185.84.28.15
@ IN A 185.84.28.15

Övriga pekare

Mailserver

Vi har två mailservervrar, en primär med låg MX prioritet, mx1.i8t.com och en sekundär backup med hög MX prioritet, mx2.i8t.com.

@ IN MX 10 mx1.i8t.com.
@ IN MX 20 mx2.i8t.com.

För webbmail och inte ssl krypterad kommunikation kan du använda mail.ertdomännamn.se

mail IN CNAME i8t.com.

FTPserver

Vi har två ftpservrar att välja på, overkill.i8t.com och crush.i8t.com om du inte har pekat över ditt domännamn. Se dina uppgifter du fick med ditt ftp login vilken av dessa två servrar du använder.

ftp IN CNAME crush.i8t.com.

Statistik

Om du sen tidigare har använt logs.dindomän och vill fortsätta göra det kan du peka till vår nya logg server, "logs.i8t.com" med hjälp av ett CNAME.

SSHserver

Vill du ha ssh.ertdomännamn.se skulle vi rekommendera att du lägger till ett CNAME som pekar på ssh.i8t.com.

ssh IN CNAME ssh.i8t.com.