Om du skickar väldigt mycket mail

Om du skickar väldigt mycket mail inom 1 timme eller inom 24 timmar kommer vår server först att skicka ett varningsmail och sluta leverera nya mail från ditt konto.

Om du skickar via SMTP räknas enskilda mail, och inte antalet inte mottagare. Skickar du via webmailen räknas enskilda mottagare, eftersom de blir som enskilda mail när de bearbetas.

Vi räknar hela timmar, så om din begränsning är 50 st mail per timme och du skickar 40 st mail mellan kl 11:00-11:05 kan du skicka ytterligare 10 mail mellan kl 11:05-12:00.

Om du inte når din begränsning per timme kan du begränsas av mängden mail du kan skicka per 24 timmar.

Exempelvis om du skickar 150 mail mellan kl 08:00 och 11:00 en dag kan du skicka 50 mail mellan 08:00-09:00 dagen där på. Om du däremot skickar 150 mail mellan 08:00 och 17:00, kan du skicka 150 nya mail samma period dagen därpå.

Du har då två val, alternativ ett är att du begär undantag från vår begränsning. Du behöver motivera varför du ska få ett undantag, och undantaget granskas manuellt. Se instruktioner i mailet som kommer när du nått din begränsning.

Alternativ två är att du använder dig av vår smtprelay, nackdelen är att den servern inte har några begränsningar och kan således bli svartlistad ganska enkelt om någon användare skulle bli hackad och missbruka den.