Wordpress och letsencrypt hos lopnet

För att aktivera letsencrypt HTTPS certifikat på din wordpress sida kan man göra såhär:

I vår kundzon under SSL certifikat kan du beställa ett SSL certifikat.

Längst ner på sidan finns Letsencrypt certifikat.

Välj domän och tryck på verifiera.

I vårt exempel har vi ett fel, man får en 301 redirect som svar på en fil som letsencrypt använder för att verifiera att vi har kontroll över domänen (och således rätt att utfärda ett certifikat)

För att inte göra en 301 redirect måste vi undanta mappen .well-known från wordpress rewrite. Det kan man göra i .htaccess, i exemplet använder vi wp-htaccess-control

Under "Custom htaccess" kan vi lägga in följande kodsnutt:

# Letsencrypt verifiering
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteRule ^.well-known(.*)$ - [L,NC]
</IfModule>

När vi sparat och testat vår sida igen, kan vi verifiera, och om initial kontroll går bra kan vi beställa i vår kundzon:

Vi får då en beställning som kan ta några minuter att bearbeta.

Efter några minuter får vi ett mail som bekräftar att letsencrypt har utfärdat ett certifikat för vår domän.

Vi ser också i kundzonen att ett certifikat är utfärdat och aktivt. Det kan ta upp till en timme efter mailet kommer innan alla webbservrarna har aktiverat certifikatet och sidan svarar på https anrop.