Hur du raderar tillägg och teman som inte används i wordpress

Ett vanligt misstag man gör med wordpress är att man glömmer ta bort tillägg och teman man inte använder. Under resans gång provar man eventuellt många olika tillägg och teman, men glömmer städa efter sig när man avaktiverar den.

Innan du börjar radera tillägg och teman gäller det som alltid att se till så du har en bra backup. Hämta en färsk kopia av filerna via FTP och gör en export på din databas via phpmyadmin.

För att radera ett tillägg du inte använder i wordpress gå till Tillägg

Leta sedan efter tillägg du kan Radera, det vill säga alla som är inaktiva. Ett tillägg som är aktivt och används kan du inte radera, så det är helt säkert att radera tillägg som har statusen radera.

Tryck på Radera och bekräfta sen genom att trycka på "Ja, radera dessa filer"

Du har nu raderat tillägget.

För att radera ett Tema som inte används, klika istället på Teman under Utseende.

I listan av alla teman kan du klicka på ett för att få upp detaljer, längst nere till höger döljer sig då länken Radera.

Sidan ber dig bekräfta din radering och o du trycker på OK så har du raderat temat.