2017-02-08 Haveri på spamfilter

Avser tjänst: Spamfilter vsp1

Period: 2017-02-08 00:00 - 15:30

Status: Information

Kort information: Ett spamfilter har korrupt databas

Mer information: Ett spamfilter (vsp1) har drabbats av ett internt databashaveri. Felet gjorde att den accepterade mail men levererade inte mailen vidare till servern som skulle ha mailen. Servern har inte kunnat markera mailen som levererade i databasen så fler leveranser av samma mail kan ha skett sen förmiddag. En helt ny server installerades på eftermiddagen och under ca en timme körde den utan korrekt licens, vilket innebar att den accepterade samtliga mail. Efter 15:30 är licens på plats och den nya servern fungerar som den skall.

Påverkas inte: MX pekare mx1 och mx2.