Att flytta från lopnet

Att flytta din hemsida/domän från lopnet webbhotell

Steg 1 - checklista

Innan du börjar kan det vara bra att checka av denna listan.

1) Hämta samtliga dina filer från vår ftpserver.

2) Exportera din eventuella MySQL databas lämpligen via phpmyadmin.

3) Gör en backup på din epost om du använder IMAP för att lagra mailen hos oss.

4) Kontrollera om du har några ytterligare pekningar i din domäns dns zon. Exempelvis för home.ertdomännamn.se eller office.ertdomännamn.se, möjligtvis intranet.ertdomännamn.se

5) Byt namnserver till din nya leverantörs namnservrar. Du byter namnserver i kundzonen.

6) När namnserverbytet är gjort, och all ny e-post kommer till ny leverantör, kopiera över all gammal e-post från oss.

Steg 2 - flytta ditt domännamn från lopnet

Du hämtar själv ut din AUTH/EPP kod för att flytta domännamn från oss via kundzonen. Se Domäner -> Hantera domäner -> Klicka på "Detaljer" vid din domän i listan -> "Authkod/EPP"

Steg 3 - säg upp webbhotellskonto och evenutella andra tjänser hos lopnet

Det viktigaste men tydligen inte självklaraste är att säga upp ditt webbhotellskonto hos oss när du flyttar från oss.