2021-11-22 oplanerat avbrott på samtlig webb

Avseer tjänst: Oplanerat avbrott på samtlig webb

Period: 2021-11-22 07:00

Status: Pågående

Kort information: All webb är nere, vår filserver har gått sönder. Det är ett hårdvarufel, vi jobbar på att få tekniker på plats så vi kan se om det är något vi har reservdel på redan.

Uppdatering 08:28 -  Tekniker på plats tror det är moderkort, enheten anses död, plan B, utgå från backupen sätts i plan.

Uppdatering 09:18 - Omkonfiguration till reservserver är på g. Vi prioriterar de moderna PHP miljöerna först.

Uppdatering 09:55 - Vi är mer eller mindre klara med omkonfiguration, det finns säkert saker vi missat, så vi gör en egen genomgång igen och kollar.

Uppdatering 10:11 - Vår tmp mapp var skrivskyddad, har ändrat till att alla har behörighet på den igen nu.

Uppdatering 10:15 - ssh servern startas om för att montera nya filservern.

Uppdatering 10:23 - ssh servern är omstartad

Uppdatering 10:32 - ftp servern monteras om

Uppdatering 11:18 - Upplever du något som fortsätter bråka? Skapa ett ärende

Mer information: Felsökning pågår av filserver. Under tiden har katastrofplan startats och vi återställer från backupen. Tyvärr har nattens backup inte gått så det blir backupen från natten till söndagen som återställs för vissa konton.

Viktigt: Då vi blivit av med söndagens ändringar på filer kan du behöva ta det i beaktning. Vår reservfilserver är inte lika snabb som vår vanliga så vi kommer ha begränsad kapacitet ett tag framöver.

Det kan finnas filer från söndagen på vår andra backup som går att komma åt via crush.i8t.com med den dedikerade ftp backupen.